top of page

Yksilön oikeuksista

Jokaisella on lailliset, viralliset oikeutensa: oikeus omaisuuteen, kotinsa koskemattomuuteen, äänioikeus ja muut tärkeät oikeudet. Jokaisella meistä on kuitenkin myös epävirallisia henkilökohtaisia oikeuksia. Puolustaessamme henkilökohtaisia oikeuksiamme voimme luottaa vain itseemme ja omiin kykyihimme, ja tätä varten meidän on tunnettava ennen kaikkea henkilökohtaiset oikeutemme. Kun vaadit henkilökohtaisia oikeuksiasi, muista, että myös muilla ihmisillä on ne. Opi kunnioittamaan muiden henkilökohtaisia oikeuksia juuri niin kuin haluaisit itsesi kunnioittavan.


SINULLA ON OIKEUS: 1. … aseta itsesi joskus etusijalle 2. … pyydä apua ja henkistä tukea 3. … protestoida epäoikeudenmukaista kohtelua ja kritiikkiä vastaan 4. … oman mielipiteesi mukaan 5. …tee virheitä, kunnes löydät oikean tien6. … anna ihmisten ratkaista omat ongelmansa 7. ...sanomalla "ei kiitos", "anteeksi, EI" 8. … jätä huomioimatta muiden neuvoja ja seuraa omiasi 9. ... olla yksin (yksin), vaikka muut haluaisivat sinun seuraasi 10. ... omiin tunteisiisi riippumatta siitä, ymmärtävätkö muut ne 11. … muuta mieltäsi tai toimi toisin 12. … hakea muutosta sopimukseen, josta et pidä


SINUN EI TARVITSE KOSKAAN: 1. … ole 100 % täydellinen 2. …seuraa yleisöä 3. … rakasta ihmisiä, jotka vahingoittavat sinua 4. … tee mukavia asioita epämiellyttäville ihmisille 5. …anteeksi, että olet oma itsesi 6. … mene ulos tieltäsi muiden puolesta 7. … tuntea syyllisyyttä toiveistasi 8. … sietää epämiellyttävää tilannetta 9. ... uhrata sisäinen maailmasi jonkun toisen puolesta 10. …säilytä suhdetta, josta on tullut väkivaltainen 11. … tee enemmän kuin aikasi sallii 12. … tee jotain, mitä et voi tehdä 13. … esittää kohtuuttomia vaatimuksia 14. … antaa pois jotain, jota et todellakaan halua antaa pois 15. …kantakaa jonkun toisen huonon käytöksen paino 16. ... luovuta "minästäsi" jonkun tai jonkin vuoksi.


JULISTUS LUOTTAMAN OIKEUDISTA 1. Jokaisella on oikeus arvioida omaa käyttäytymistään, ajatuksiaan, tunteitaan ja olla niistä vastuussa 2. Jokaisella on oikeus olla keksimättä tekosyitä ja olla selittämättä tekojaan muille 3. Jokaisella on oikeus olla yksin 4. Jokaisella on oikeus evätä pyyntö tuntematta syyllisyyttä ja päättää itse, haluaako hän ottaa vastuun muiden ihmisten ongelmien ratkaisemisesta 5. Jokaisella on oikeus pyytää mitä haluaa. 6. Jokaisella on oikeus vaatia sitä, mihin hänellä on oikeus 7. Jokaisella on oikeus tehdä virheitä ja olla niistä vastuussa. 8. Jokaisella on oikeus muuttaa päätöksiään 9. Jokaisella ihmisellä on oikeus tietämättömyyteen, tehdä epäloogisia päätöksiä, ei olla täydellinen. HENKILÖ EI TARVITA: 1. Ole täydellinen kaikessa 2. Älä koskaan ole väärässä 3. Tiedä kaiken 4. Toisten ihmisten ajatusten lukeminen oikein SINUN TULISI MUISTAA, ETTÄ:- ei voi elää yhteiskunnassa ja olla vapaa yhteiskunnasta - joko toinen tai toinen,– sinun mielipiteesi voi olla totta,- kukaan ei ole velvollinen käyttäytymään niin kuin sinä haluat- elämäntapa, jota sinä et hyväksy, voi olla normi jollekin toiselle,- jonkun muun kokemukseen perustuvat neuvot voivat säästää sinua virheiltä,– syyllisyytesi voi olla merkki siitä, että käytöksesi ei ole hyväksyttävää,– myös muilla on oikeus asettaa itsensä etusijalle,- mitkään säännöt eivät vapauta sinua vastuusta teoistasi.

Ja kolmannen osapuolen lisäosa.Rakastan itseäni tarpeeksi tehdäkseni:

  • Muista, että parasta, mitä voin tehdä muille, on olla se ihana ihminen, joka minun pitäisi olla

  • Hyväksy se, että en voi täysin muuttaa näkemystäni elämästä ja elämäntyylistäni

  • Lopeta ihmisten, paikkojen, asioiden ja mielialaani poissa olevien asioiden hallitseminen

  • Tiedä, että pakkomielle on itse asiassa pakkomielle, vaikka se olisikin ajatus kasvusta ja kehityksestä

  • Mene universaaliin paikkaan, jossa Jumala on minun

  • Muista, että menneisyys on tärkeä osa minua, mutta se on ohi

  • Ympäröi itseni ihmisillä, jotka kohtelevat minua hyvin

  • Muista, että asiat ovat toisin, eivät paremmin, eivät huonommin, vain toisin

  • Salli itsesi surra, mutta tiedä, että siitä voi tulla pakkomielle

  • Halua uuden ystävyyden ja anna vanhan hajota


Kommentare


bottom of page