top of page
hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

APUA PÄIHDERIIPPUVUUDESTA KÄRSIVILLE

Tästä sivusta löydät tärkeitä numeroita, joihin voi olla yhteydessä saadaksesi apua. Voit lähettää meille myös yhteydenottolomakkeen, jossa voit kertoa meille ongelmastasi – otamme yhteyttä sinuun mahdollisimman pian.

Jos sinulla on päihdekäyttöön liittyviä ongelmia ja haluat saada apua, ota yhteyttä paikalliseen terveyskeskukseen, päivystyspoliklinikkaan tai alueesi päihdeklinikkaan (esim. A-klinikka). Lähes kaikissa kaupungeissa on terveyskeskukset, jotka tarjoavat apua päihderiippuvaisille ja heidän omaisilleen. 

Päihderiippuvuudesta kärsiville huumeet ovat elämän tärkein asia. Päihteiden hankkiminen, niiden käyttö ja päihteistä toipuminen vievät yleensä suuren osan riippuvaisen päivän ajasta. Vaikka päihteet aiheuttavat fyysisiä, psyykkisiä, sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia, päihderiippuvaisilla päihteiden käyttö jatkuu siitä huolimatta suurimassa osassa tapauksista.

Huumeriippuvuuden tunnistaa myös asioiden salailusta, valehtelusta ja lupausten laiminlyönnistä. Usein riippuvainen ei tunnista itse ongelmansa, eikä ei pysty myöskään hallitsemaan sitä. Huumeriippuvuudesta aiheutuvat seuraukset vaikuttavat aika paljon riippuvaisten lähiympäristöön. Riippuvuus ei ole koskaan vain riippuvaisen oma ongelma.

Päihderiippuvuudesta toipuminen edellyttää riippuvaiselta tietoisuutta ongelmaansa ja halua muutokseen. Myös ammattilaisen tukea. tarvitaan.

Päihdenriippuvaiset ja heidän läheisensä voivat saada apua alla mainituista palveluista ja sairaanhoitopiireistä:

PUHELINNUMEROT

NA – Nimettömät Narkomaanit

050 307 7597

Aukioloajat

ma-su 9-21

NA:n neuvontapuhelin päihderiippuvaisille.

Tukikohta ry (Neuvonta ja tuki päihderiippuvaisille)

044 491 5705

Tukikohta ry (Neuvonta ja tuki riippuvaisten läheisille)

044 767 5940

Aukioloajat

ma 16-18

to 12-14

Tuki ja neuvonta riippuvaisille ja heidän läheisille
Osoite: Opastinsilta 8 D, 00520 Helsinki.

 

Valtakunnallinen päihdeneuvonta

0800 900 45

Aukioloajat 24/7

Ilmainen ja anonyymi puhelinneuvonta. Palvelun tarjoaa Ehyt ry (Ehkäisevä päihdetyö)

A-klinikka Päihdesairaala

010 506 5550

Aukioloajat

ma-ke 8–16

to 8–15

pe 8–16

 

Päihdesairaala on erikoistunut päihde- ja mielenterveyspotilaiden hoitoon. Palveluihin sisältyvät vieroitushoito sekä kuntouttava laitoshoito yksilöille ja perheille. Päihdesairaalaan voi hakeutua hoitoon miltä paikkakunnalta tahansa.

Irti Huumeista ry

0800 980 66

Aukioloajat

ma-to 09-15 / 18-21

pe 09-15

Puhelin tarjoaa tukea, keskustelukumppania sekä tietoa liittyen huumekysymykseen. Voit soittaa puhelimeen nimettömänä. Soittoosi vastaavat yhdistyksen työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset. Yhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat aina vaitiolovelvollisia. Kaikki yhteydenotot ja saamamme tiedot käsitellään luottamuksellisina. Soittaminen on soittajalle maksutonta.

Экстренные случаи

112

Auki 24/7

Kiireellisissä tapauksissa aina yhteyttä paikalliseen terveyskeskukseen tai päivystykseen.

Jätä yhteydentottopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Täytä alla oleva lomake ja kerro lyhyesti mikä asia sinua huolestuttaa. Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä sinuun niin pian kuin on mahdollista.

Yhteydenottolomake

Lähetetty. Otamme yhteyttä sinuun mahdollisimman pian.

vapu.fi – apua venäjänkielisten päihde- ja peliriippuvaisten läheisille

vapu-ympyrä-vihreä.jpg
bottom of page