top of page

Tervetuloa webinaariin!

NEUVONTA

Millaista neuvontaa saa 050 557 4010 numerosta?

VAPU:n neuvontanumerosta saat tietoa, tukea ja ohjeita miten ratkaista riippuvaisen läheisesi ongelmat.

 

VAPU:n neuvontapuhelin on avoinna arkisin kello 10:00-15:00. Puhelimessa voit keskustella läheisen riippuvuusongelmasta ja esittää siihen liittyviä kysymyksiä. Puhelu on ilmainen ja voit keskustella anonyymisesti. Anonyymi CHAT on avoinna maanantaisiin klo 16:00-21:00,  tiistaisin ja torstaisin 10:00-15:00.

Voit olla yhteydessä meihin mikäli koet, että läheisesi pelaamisessa, alkoholin tai päihteiden käytössä on ongelma. Ongelman vakavuudesta ja suuruudesta riippumatta, kuuntelemme sinua tarkasti ja yritämme ymmärtää tilanteesi tuomitsematta. Etsimme yhdessä siihen ratkaisu. Jokaisessa meissä on sisäinen ymmärrys tilanteesta ja avaimet muutoksiin, joita VAPU -projektin työntekijät auttavat löytämään.

Koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää apua!

Meidän tavoitteena on tehdä riippuvaisten läheisille toimintasuunnitelma sekä antaa henkilökohtaiset ohjeet kaikille ketkä tarvitsee apua. Pyrimme antamaan varmuuden ja voiman tunteen, jotka auttavat oikeiden ratkaisujen tekemisessä ja riippuvaisen läheiselle aiheuttamien vaikeuksien selviytymisessä.

 

Tee ensimmäinen askel ja me tuetaan.

 

Meidän palvelumme ovat ilmaisia kaikille apua tarvitseville. Meiltä saat neuvontaa myös anonyymisti. Voit halutessasi myös muuttaa nimeäsi tai käyttää toista nimeä asioidessasi. Tavoitteenamme on antaa tietoa omien ongelmien ratkaisemiseksi ja ohjata helposti saataville venäjänkielisille palveluille, joita on mahdollisuus käyttää anonyyminä ja ilmaiseksi.

Millainen palvelumuoto sopii sinulle parhaiten?

VAPU tarjoaa riippuvaisten läheisille tukea toimitiloissamme paikan päällä sekä verkon ja puhelimen välityksellä. Voit osallistua niihin oman aikataulujen ja tarpeiden mukaan.

Valitse seuraavista mikä olisi sinulle parhaiten sopiva palvelumuoto

 

​Neuvonta, keskustelu

VAPU järjestää vertaistukiryhmiä läheisille, joissa ryhmät kokoontuvat ja pohtivat omaa elämäntilannettaan yhdessä tietyn aikataulun mukaan. Tämä muoto sopii juuri sinulle, jos haluat kohdata enemmän ihmisiä kasvokkain ja jutella kahvin kera. Ryhmiä ohjaa VAPU -hankeen työntekijä. Vertaistukiryhmien avulla läheiset ovat kertoneet saaneensa lisää voimavaroja muuttaa omaa elämää ja lisätä hyvinvointia.

 

Puhelinkeskustelu

 

Vertaispuhelu on kertaluontoinen palvelu, jossa hankeen työntekijä keskustelee kanssasi puhelimessa noin tunnin verran, sinulle sopivalla aikataululla. Voit keskustella mm. omasta tilanteestasi, kysyä neuvoa tai vinkkejä haasteellisen elämäntilanteen ratkaisemiseksi. Neuvomme, tuemme sekä ohjaamme tarvittaessa sinua eteenpäin tilanteestasi riippuen.

 

 

Anonyymi Chat

 

Jos aihe on arka ja kaipaat enemmän lisätietoa – voit keskustella nimettömänä vertaisohjaajamme kanssa chatissa. 

 

Anonyymi Chat on auki

Maanantai 16-21

Tiistai 10-15

Torstai 10-15

 

 

Webinaarit ja artkkelit 

 

Jos keskustelu ja elämän pohtiminen muiden kanssa ei ole sinun juttu ja kaipaat jotain uutta opittavaa sekä haluat vinkkejä ja infoa riippuvuksista ja läheisenä olemisesta – webinaarit ovat juuri sinulle. Tietoja tulevista webinaareista löydät täältä.

charlesdeluvio-Dilfan21P8o-unsplash.jpg

Victoria Kulyabkina

Läheistyön asiantuntija

victoria.kulyabkina(a)faro.fi | +358 50 544 2224

bottom of page