top of page

VAPU -HANKE

(Venäjänkieliset riippuvaisten läheiset)

Vuonna 2023 Suomen venäjänkielisten - liito FARO ry käynnisti uuden hankkeen: VAPU – venäjänkielisten päihde- ja peliriippuvaisten läheiset. Hanke tarjoaa tietoa ja tukea Suomessa asuville venäjänkielisille päihde- ja peliriippuvaisten omaisille. Apua on tarjolla kaikille, jotka kärsivät läheisensä riippuvuudesta.

 

Tarjoamme kattavasti tietoa riippuvuuksista ja riippuvaisten parissa työskentelevistä järjestöistä. Tutkimme väestön todellisia tarpeita tarjotaksemme kulttuurisesti sopivimmat palvelut asiakkaillemme.

Koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää apua!

Meiltä saat aina apua venäjän ja suomen kielellä.

MITEN VOIMME AUTTAA

 • Annamme yksityiskohtaista tietoa riippuvuuksista ja niiden hoidosta.
   

 • Varaamme paikan venäjänkielisten läheisten vertaistukiryhmään, johon on mahdollisuus osallistua jatkuvasti. Ryhmän vetäjinä ovat erikoistuneet asiantuntijat sekä ammattilaiset.
   

 • Annamme ilmaista neuvontaa chatissa, puhelimitse sekä henkilökohtaisesti. Neuvonnassa annamme ohjausta, jonka jälkeen läheiset kokevat itsevarmemman tunteen ja saavat apua omien vaikeuksiesi ratkaisemiseen. 
   

 • Tavoitteenamme on tarjota venäjänkielisille tietoa helposti saatavilla olevista palveluista, joita asiakkaamme voivat käyttää maksutta ongelmiensa ratkaisemiseksi.
   

 • Mikäli sinulla herää kysymyksiä ja tai haluat tiedustella yhteistyömahdollisuudesta – laita meille sähköpostia: vapu@faro.fi

MITÄ EMME VALITETTAVASTI VOIDA LUVATA?

Annamme tukea ja apua läheisille, mutta emme voi luvata läheisesi paranemista. Paranemisen lähtökohtana ja edellytyksenä on riippuvaisen oma halu muuttua sekä omat askeleet kohti elämänlaadun paranemista.

MEIDÄN TIIMI

Victoria Kulyabkina

Hankepäällikkö

victoria.kulyabkina(a)faro.fi

+358 505442224

DSC_0962.jpg

Ian Berkinfand

Hankekoordinaattori

ian.berkinfand(a)faro.fi

 +358 505 44 2238

IMG_8606.JPG

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Peluuri.png
EHYT.png
pelirajaton.png
Unknown.png
Näyttökuva 2023-2-7 kello 21.06.38.png

VAPU:n toiminta 2023

stats(fin).jpg
stats2(fin).jpg

vapu.fi – apua venäjänkielisten päihde- ja peliriippuvaisten läheisille

Hanketta rahoittaa STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituskeskus)

vapu-ympyrä-vihreä.jpg
bottom of page