top of page
hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

APUA PELIRIIPPUVUUDESTA KÄRSIVILLE

Täältä löydät tärkeitä numeroita, joihin voi ottaa yhteyttä saadaksesi apua. Voit myös lähettää meille yhteydenottolomakkeen, jossa voit kertoa meille ongelmastasi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Peliriippuvaisen läheinen on täynnä huolia

Suomessa on arvioiltaan yli sata tuhatta ongelmapelaajia. Peliongelmaiset panevat usein koko elämänsä jäihin, ja suhteet läheisiin saattavat katketa. Peliriippuvaisille ja heidän läheisilleen järjestetään vertaistukitukiryhmiä eri puolilla Suomea.

 

Peluriippuvaisen mielialanvaihtelut sekä valheet pilaavat koko perheen elämän, ja ne vaikuttavat ihmissuhteisiin negatiivisesti. Toisesta jatkuva huolehtiminen on raskasta, ja peliriippuvaisten läheisten on vaikeaa vapautua siitä. Peliriippuvuus on sairaus, ja läheisen on hankittava siihen apua ja välineitä, joiden avulla hän oppii huolehtimaan myös itsestään. Jos olet peliriippuvaisen läheinen ja olet huolissasi tilanteesta, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Löydät alta järjestöt, jotka tarjoavat apua peliriippuvuuteen: 

PUHELINNUMEROT

PELUURI

0800 100 101

Aukioloajat

ma-pe 12-18

Peluurin auttava puhelin tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Puhelu on maksuton ja voit asioida nimettömänä.

Suomen Mielenterveys “Mieli” Ry Kriisipuhelin

09 2525 0111

Aukioloajat

24/7

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Valtakunnallinen Kriisipuhelin

01019 5202

Aukioloajat

arkisin 9-19

viikonloppu ja pyhät 15-19

Valtakunnallinen kriisipuhelin

Takuusäätiö

0800 9 8009

Aukioloajat

arkisin 10-14

Voit ottaa yhteyttä Takuusäätiön Velkalinjaan ja Kysy rahasta -chattiin, kun sinulla on rahahuolia ja haluat keskustella omasta tai läheisesi raha- ja velkatilanteesta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja voit keskustella anonyymisti. Neuvonta on valtakunnallista ja maksutonta.

LINKIT

Esperi Care/Ventusranta (Kruunupyy)

Esperi Ventusrannan laitoskuntoutus on tarkoitettu täysi-ikäisille päihde-, peli- tai muista riippuvuuksista kärsiville, joille vieroitushoito tai avokuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä. Yhteistyössä avohoidon kanssa pyrimme luomaan asiakkaalle pitkäjänteistä tukea kuntoutumisprosessiin. Ventusrannassa on yhteensä 16 asiakaspaikkaa.

Mielenterveystalo

 

Mielenterveystalo.fi on verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen liittyvää tietoa kansalaisille.

Pelirajaton

Erilaisia vertaistukiryhmiä ongelmapelaajille ja heidän läheisilleen. Vertaistukiryhmät antavat näkemystä asioiden käsittelyyn, neuvoja arjessa selviytymiseen ja tulevaisuuteen katsomiseen.

Peliklinikka

Peliklinikan palvelut ovat ilmaisia, ja osa palveluista on saatavilla koko maassa. Voit saada apua puhelimitse, verkossa tai käymällä Peliklinikan asiontipisteessä.

Tieto-ja tukipiste Tiltti (Läheisille)

 

Tiltti tarjoaa tietoa ja tukea ongelmapelaajille, heidän läheisilleen seikä heitä auttaville ammattilaisille.

Vieraile Tiltin avoimissa ovissa Helsingissä, Hakaniemessä ma klo 15-17 ja keskiviikkoisin klo 15-18. Tapaa muita peliongelman kanssa taistelevia pelaajia tai heidän läheisiään.

 

Talousneuvola

Talousneuvola on matalan kynnyksen palvelu, jossa voit keskustella ilman ajanvarausta arjen raha-asioista. Siellä voit pohtia tilannettasi, saada neuvoja ja kartoittaa vaihtoehtojasi asiantuntijoiden kanssa.

Talousneuvolassa voit keskustella useiden eri ammattilaisten kanssa. Oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta on yksi Talousneuvolan asiantuntijoista.

Jätä yhteydentottopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Täytä alla oleva lomake ja kerro lyhyesti mikä asia sinua huolestuttaa. Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä sinuun niin pian kuin on mahdollista.

Yhteydenottolomake

Lähetetty. Otamme yhteyttä sinuun mahdollisimman pian

vapu.fi – apua venäjänkielisten päihde- ja peliriippuvaisten läheisille

vapu-ympyrä-vihreä.jpg
bottom of page